onsdag 19. februar 2020

AVLYST: Dugnad 28.mars kl. 10:00

DUGNADEN ER AVLYST

Laenga Hyttegrend. Videre utvikling av kulturlandskapet 2020. Dugnadsdag; lørdag 28. mars kl 10.00

I september sist høst ble det gjennomført en meget vellykket dugnad hvor over 30 personer deltok. Til tross for et kraftig regnskyll ble det tatt ned mange trær og ryddet vegetasjon av arbeidslagene som ble igangsatt. Svein Grøstad stilte med maskinkraft, fliskutter, lastebil og gravemaskin med klo, noe som gjorde at mange av de til dels store trestokkene ble ryddet vekk. Et arbeidslag tok ansvar for en populær servering i klubbhuset hvor mange fikk mulighet til å bli kjent med naboer på Laenga mens pølser og drikke ble fortært.

Det inviteres nå til vårens dugnad lørdag 28. mars. Det foreslås å organisere i fire arbeidslag hvorav tre tar fatt på området hvor dugnaden nå konsentreres; det høyreiste skogsområdet nordover fra fotballbana og mot yttergrensa for Laenga hytteområde. Det siste laget fortsetter på sørsiden, på området øst for den nyrenoverte vegen hvor vi ikke rakk å gjøre oss ferdige i september. Det er også trær ved klubbhuset som bør tas ned. Nedsagde trær og busker vil vi så langt som praktisk mulig slenge ned i de mange klover som finnes i området.

Svein Grøstad stiller med gravemaskina og lastebil slik at tunge stokker
kan ryddes vekk. Ta gjerne med stor bil og varehenger og fyll opp med ved!
Det legges opp til en god sosial pause midt på dagen! Laenga Hyttegrend velforening opprettet i høst en egen konto for pleie av kulturlandskapet. Foruten innleie av maskinell kraft og innkjøp av motorsagbensin m.m. skal kontoen også dekke innkjøp av mat og drikke, og vi satser på en romslig pause hvor folk kan få en god prat.

I 2020 kom det inn om lag kr 7000 som frivillige bidrag. Det er en målsetting at dugnadene skal være selvbærende økonomisk gjennom at hytteeiere som av forskjellige grunner ikke får deltatt på dugnaden - det være seg andre gjøremål eller lang reise - gir et økonomisk bidrag. Vi oppfordrer således hytteeiere til å sende et frivillig bidrag også for dette dugnadsåret, forslagsvis kr 500, til Laenga Velforening merket «Kulturlandskap» for på den måten medvirke til gjennomføringen.
Det føres eget prosjektregnskap for arbeidet i Kulturlandskapsgruppa. Betalingsinfo utsendes fra sekretær.
Vi håper mange har anledning til å stille på Laenga 28. mars slik at vi kan få til en like effektiv dugnad som den vi gjennomførte i september.
For å få en viss oversikt over deltakelsen vil vi gjerne at det sendes en tilbakemelding til florin.maehlum@gmail.com, alternativt en sms eller telefon til 918 25 095.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar